Startside Prislister Link  
 

Startside

 

 

 

Tlf. 5932 8743, Mobil: 4016 8743 Fax: 5931 0313 

Formidlingssalg / udlejning af huse i Spanien til ferie eller permanent.

 

Området og byerne:

 

Vi befinder os i  Axarquia-området i Andalusien nærmere bestemt mellem kystbyen Torre Del Mar og Vélez-Malage i en af de talrige hvide andalusiske byer Arenas. Kun godt en halv times kørsel ad motorvejen N 340 fra Malaga lufthavn

Axarquia-området strækker sig fra Malaga til Nerja mod øst og er af eksperter udpeget som det kommende vækstområde på Solkysten.

 

Grundene ligger i byen Arenas, der har bjergene som baggrundssilhuet, på skråninger ned mod kystbyen Torre Del Mar med en helt fantastisk udsigt over Middelhavet og ganske ugenert .

Der er 10-20 minutters kørsel ned til Torre Del Mar.

 

Torre Del Mar er et populært feriested med store brede sandstrande og en 8 kilometer lang strandpromenade, Byen er i rivende udvikling med danske- møbelforretninger-, køkkenfirma-, optiker, med flere.

Et meget velfungerende hospital.

Ved Torre Del Mar ligger Sydspaniens største indkøbscenter med mange spændende specialforretninger – bl.a. en del spisesteder, et kæmpe supermarked der handler med alt hvad hjertet og maven begære.

Den ugentlige markedsdag i Torre Del Mar er torsdag, i den tilstødende fiskeri- og marinaby, La Caleta finder markedet sted lørdag.

I Torre Del Mar og Vélez-Malage er der henholdsvis 40.000 og 55.000 indbyggere.

 

 

Der er en frodig natur med masser af oliven-, mandel-, advokado- og mangotræer, der er ny golfbane, bjergene, stranden, gamle velholdte charmerende byer med smalle gader og hvidkalkede bygninger, museer  – masser af muligheder for at få oplevelser, motion med mere hver dag.

Byen Nerja ligger kun 10 minutters kørsel øst ad motorvejen, hos stadig flere indtager byen pladsen som favoritbyen på Costa Del Sol, man er ikke i tvivl om hvorfor – det blomstrende liv i de smalle gågader med små modebutikker, fortovscafeer og et hav af skønne restauranter er helt inikt, og et sted man må tilbage til igen og igen.

Byens mest attraktive seværdighed er drypstenshulerne, Cueva de Nerja, der hører til Europas mest imponerende, Det er også værd at besøge byens centrum, Balcon de Europa, der er en rund udsigtsterrasse, hvorfra der er en flot udsigt udover strandene, klipperne og Middelhavet.

 

Der er mulighed for at løbe på ski i et antal timer om dagen, bade og nyde solen derefter, eventuelt spise ude.

Kun knap to timers kørsel fra Torre Del Mar ligger Spaniens største skisportsteder i bjergene Sierra Nevada, hvis højeste bjerge har sne året rundt. Kæden består af 14 bjergtoppe over 3.000 meter- og de strækker sig helt til Arenas.

Skisportsbyen Pradollano er centrum med et stort antal pister og lifter, der er plads til over 30.000 skiløbere

Området byder også på muligheder for ligafodbold, tyrefægtning, kajak- og kanosejllads, flere marinaer, mountainbike, cykling, løb, svømning m.m.

 

Klima og befolkning:

 

Vi er så langt sydpå at solen skinner mere end 300 dage om året. Med de muligheder hvad det giver for blomster, varme, friluftliv m.m.

Tænk bare på at kunne side ude og spise en ”vinterdag”, som vil føles som en god dansk sommerdag.

 

Lokalbefolkningen øst for Malaga er et kapitel for sig. Der er bestemt ikke turisttrætte, opfører man sig som gæst i deres land, er de både imødekommende og hjælpsomme, og man føler sig bestemt velkommen.

 

Grundene/husene:

 

Grundene ligger størrelsesmæssigt på fra 2.500 til 5.000 m2 til priser fra 65.000 til 115.000 euro..

Se de forskellige skitser og priseksempler.

 

Husene kan indrettes helt efter eget ønske, det koster ikke ekstra at ændre på de talrige eksisterende modeller.

I standardmodellerne er der en pool på 5 x 8 m2.

Prisen fastsættes udelukkende ud fra kvadratmeter på hus og pool.

Der ydes 10 års arkitektgaranti på villaen.

 

Hvordan foregår køb og betaling:

 

Køber ”sætter” sig på en grund med et downpayment og betaler 10 procent af købsprisen. Ved det endelige køb hos notar forfalder resten af pengene på grunden.

Bindende købskontrakt med byggekonstruktør på den villa man ønsker, underskrives, her vil det fremgå hvordan der skal betales, normalt i 10-12 rater, efterhånden som byggeriet skriver frem.

Køber betaler således ikke for noget, der ikke er udført.

 

Finansiering:

Vi kan være behjælpelige med lån i spansk bank på op til 60-70 procent af køberværdien – måske mere.

Renten er p.t. 3,5%.

Låneomkostninger ca. 1%.

Lånets løbetid afhænger af låners alder – Ved at få børn eller andre eventuelle arvinger med i skødet – kan lånets løbetid strækkes længere.

Ved banklån tegner banken en forsikring for kunden – ellers hjælper vi.

Samlede omkostninger ved køb udgør ca. 10% - IVA, spansk skat, skødeskrivning, stempel, advokat etc.

 

Prisudvikling:

Prisudviklingen på Costa Del Sol har de seneste år fortalt om 30% stigning i snit pr. år.

Øst for Malaga, hvor vi opererer, koster grundene en fjerdel af vest for Malaga (Torremolinos-, Fuengirola området).

Det er her i Axarguia området de bedste investeringer vil ligge i fremtiden, ikke mindst i kraft af  en forbedring af infrastrukturen, forventes det priserne vil ryge væsentlig i vejret de kommende år.

 

Yderligere oplysninger om området, befolkningen, seerværdigheder og meget mere Politikkens rejsebog ”Turen går til Sydspanien”.

Eller Den Danske Klub i Torre Del Mar hjemmeside www.dansk-oss.com/malaga.

 

 

Kundebesøg:

Er du blevet interesseret i området og de grunde/boliger vi kan tilbyde kontakter du tmtrading@post.tele.dk eller Torben Møller TLF 5932 8743 / 4016 8743

Jeg vil være behjælpelig med at arrangere tur derned omkring fly og booking på hotel i Torre Del Mar.

Ved køb af grund/hus refunderer vi 500 euro som et supplement til udgifterne til fly og ophold.

Dansker med fast bopæl i området vil tage over i Malaga og stå for fremvisning, forklaringer, hjælp omkring alt hvad angår køb, kontrakter, finansiering, forsikringer og meget mere som du mener at have brug for hjælp til.

 

 

          Med venlig hilsen

Og forhåbentlig snarlig gensyn 

            Torben Møller
 

 

 

 
 
   

Copyright © TM Trading - Hjemmesiden er lavet af www.webdesign.ifuok.dk